Qtopia Queer Arts Festival Nijmegen

Nijmegen 4 - 20 oktober 2019

MENNO VAN DER MEULEN

MENNO VAN DER MEULEN
Categorie Expositie

 

Serie “Mensen in Touw”
In samenwerking met Karin Kerec
Serie ‘SHOT’

Over de expositie ‘Mensen in Touw’
Het project “Mensen in touw” is ontstaan vanuit de wens om de mens in zijn kracht, schoonheid en kwetsbaarheid te laten zien.

Vaak wordt de mens in diverse media in een beeld van perfectie en glamour gepresenteerd. De wereld om ons heen is diversiteit, waarin mensen leven die opvallen door het fysieke anders zijn. Mensen die de moed of trots hebben om zich te laten zien zoals ze zijn of juist de acceptatie zoeken om te mogen zijn zoals ze (willen) zijn.

Karin en Menno zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de mens in de pure vorm te laten zien. De concepten/beelden van de mens in touw zijn door Karin bedacht en uitgevoerd en door Menno vastgelegd. Het resultaat van dit project, dat veel impact op alle deelnemers had, is een unieke serie van foto’s.

Over de expositie ‘SHOT’
In SHOT wordt het concept beeldcultuur onderzocht door die live onder de neus van het publiek te schuiven. Gedurende het onderzoek fotografeert Menno van der Meulen de acties, het gedrag en de gemoedstoestand van danser Christiaan de Donder. Er wordt gespeeld met perspectief en de relatie tussen fotograaf en danser, gekoppeld aan de beeldcultuur van vandaag de dag.

Snel schietend, stilstaand, longshots of close-ups van dansers, lichaamsdelen of het publiek wisselen elkaar af en registreren hoe de danser en zijn gemoedstoestand veranderen door de constante registratie van zijn acties.

Locatie Kunstmagazijn
Serie ‘Mensen in Touw’
Doorlopende expositie van 29 september tot en met 14 oktober

Locatie Het Roze Huis
Serie ‘SHOT’

Openingstijden Roze Huis
Zaterdag 29 september 11.00 – 16.00
Zondag 30 september 11.00 – 16.00
Vrijdag 12 oktober 11.00 – 16.00
Zondag 14 oktober 11.00 – 16.00

Voor beheer, statistieken en/of social media maakt deze site gebruik van cookies.