Qtopia Queer Arts Festival Nijmegen

Nijmegen 4 - 20 oktober 2019

ARTIST TALK EDITH MEIJERING

Artist talk Edit Meijering

U wordt van harte uitgenodigd voor de Artist Talk van Edith Meijering

14 okt 2018 om 15.00 uur. Met borrel!

Gratis entree.

Locatie: Kunstmagazijn

De kunstenares neemt u mee op reis en laat u meevoelen hoe de kunstenaars blik dwarrelt en dwaalt en waar die dan kan aanlanden.

In het Kunstmagazijn presenteert beeldend kunstenaar Edith Meijering een grote selectie werken , waaronder het Project Role Play , werken uit de serie de Façade voorbij en Ubermalungen.

Middels korte films , een foto presentatie temidden van de tentoonstelling neemt de kunstenares u mee in het onstaansproces van de thematiek en fascinaties.

 

Over Edit Meijering: 

Voor Edith Meijering is het schilderen een manier van zijn, ademen, voelen, ordenen en begrip ontwikkelen voor alles wat ze dagelijks waarneemt en ervaart.

In haar nieuwste serie werken lijken dieren en de natuur een metafoor van de menselijke psyche. Ze transformeert het dier en geeft die een persoonlijkheid.

De schilderingen van Edith Meijering getuigen van oprecht mededogen met de tekortkomingen van de menselijke soort. Lust en lijden, onschuld en ondeugd, overgave en beheersing, onderdanigheid en overheersing: er is sprak van voortdurende dialectiek in de onderwerpen die ze aan de orde stelt, terug te voeren op het aloude tweegevecht tussen leven en dood, schoonheid en vergankelijkheid.” (Alex de Vries in mr. Motley). 

Voor beheer, statistieken en/of social media maakt deze site gebruik van cookies.