Qtopia Queer Arts Festival Nijmegen

Nijmegen 4 - 20 oktober 2019

JOHNNY THE DOG

JOHNNY THE DOG
Categorie Performance
Titel ‘Rope and Gender’


Over de Kunstenaar
Johnny the Dog is het Alterego van Adinda Snelderwaard. Geboren als jongetje en nu alweer meer dan 26 jaar levend als vrouw.

Op een dag vroeg Adinda zich af hoe het nou voelt om man te zijn, bij het zien van de aankondiging van een dragking contest die als voorbereiding daarop ook een “Man for a Day” Workshop bevatte gegeven door Diane Torr.

Dat leidde tot een zelfonderzoek wat mannelijkheid voor mij betekende. Sinds die tijd vele dragking workshops gedaan en gegeven.Totdat ik in contact kwam met Draghouse The House of Hopelezz. De house-moeder Jennifer Hopelezz (en vele anderen) liep er bij als een dragqueen met een baard. Sinds die tijd is mijn dragking ontwikkeld in een drag-genderbender, Waarbij het niet duidelijk is wat mijn gender nou is.


Over de Performance
Heel mijn leven heeft deels in het teken gestaan van optreden, dans, improvisatie, clownerie, acteren, kortom performance is mijn ding.

In deze performance combineer ik mijn liefde voor Bondage met mijn genderbender Johnny the Dog, dmv zelfbondage met een vleugje inspiratie van Marina Abramović. Do you have questions? ask the Artist!


Locatie Grand Expo Queertopia Kunstmagazijn – Opening
Te zien in het Kunstmagazijn op zondag 30 september, tussen 16.00 en 21.00

Voor beheer, statistieken en/of social media maakt deze site gebruik van cookies.