Qtopia Queer Arts Festival Nijmegen

Nijmegen 4 - 20 oktober 2019

FAQ

Qtopia wordt georganiseerd door Ingrid Oostendorp, Peter Freriks, Yvette Hexspoor, Yette Rohde, Marianne Berkers en Zorah Michels. Het design is gedaan door Ingrid Sewpersad en onze website is gemaakt door Shyama Sewpersad (sswebs.nl). Verder regelen alle locaties ook veel zelf en zijn er mensen die op allerlei manieren meehelpen, dus eigenlijk wordt het festival door veel meer mensen georganiseerd.

Zo’n 50 jaar geleden werden in Nijmegen de eerste activiteiten ontplooid van wat zou uitgroeien tot een bloeiende homo lesbische beweging. De inzet van deze beweging was ( en is nog steeds ) de strijd tegen discriminatie en voor emancipatie van LHBTQIA + ( lesbisch, homo, biseksueel, transgender, queer, intersekse, aseksueel en overige). Politieke, sociale en culturele middelen werden daarbij ingezet. Kunst was een van de middelen om het onzichtbare, zichtbaar te maken.
Qtopia wil door middel van exposities, performances en lezingen deze geschiedenis belichten en voortzetten. Deelnemende kunstenaars komen uit verschillende hoeken (vooral de roze beweging) en tonen hun kijk op deze thema‘s.

Het kunstmagazijn, kunstuitleen en galerie vindt het belangrijk als kunstinstelling/bedrijf een weerspiegeling te zijn van de samenleving en alle lagen ervan in welke vorm dan ook zichtbaar te maken aan publiek middels kunst. Pas wanneer iets of iemand zichtbaar is/wordt, kan werkelijke communicatie/interactie plaatsvinden. Voor Kunstmagazijn is samenwerken met andere groepen en organisaties hierbij onontbeerlijk.

Voor beheer, statistieken en/of social media maakt deze site gebruik van cookies.